Maasstad Ziekenhuis

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Wij behandelen patiënten – met complexe aandoeningen – uit Rotterdam-Zuid en de regio. Onze patiëntenpopulatie is multicultureel en er zijn veel specialismen in huis. Bovendien vind je bij ons 1 van de 3 brandwondencentra in Nederland.

Boven alles Rotterdams

Je vindt hier ongekende afwisseling in patiënten en diversiteit aan zorg. We staan dag en nacht klaar. Altijd bereid dat extra stapje te zetten en niet bang om onze ongezouten mening te geven. Om écht waardevolle zorg te bieden werken we soepel samen en hebben we respect voor elkaar. We zijn ambitieus, blijven innoveren en willen altijd de beste zorg leveren. Daarom zorgen we ervoor dat jij je altijd kunt blijven ontwikkelen.

Jouw ontwikkeling

Wij vinden jouw ontwikkeling heel belangrijk. Zo zijn er veel opleidingen en cursussen die je kunt volgen, onder meer aan onze eigen Maasstad Academie. Je kunt deelnemen aan verschillende projectgroepen of je specialiseren tot vakspecialist. En zijn er bepaalde soorten operaties die je liever doet dan andere, dan houden we daar rekening mee in de planning.

Het Maasstad Ziekenhuis heeft een samenwerkingsovereenkomst met defensie, chirurgische teams van defensie werken in het Maasstad Ziekenhuis als ze niet op oefening of uitzending zijn. Maar dit bied ook de unieke mogelijkheid om opgeleid te worden tot reservist. Na een opleiding tot militair en officier zijn de reservisten onderdeel van de flexibele schil van defensie, wat inhoud dat je ook mee op missie gaat in het buitenland.

Ons operatiekamercomplex

Ons operatiekamercomplex is groot, met 13 OK’s, waarvan 1 op de Dagbehandeling en 1 op het Brandwondencentrum. En één daarvan is een hybride operatiekamer. Omdat we op sommige gebieden, zoals prostaatoperaties, een leidend centrum zijn, komen patiënten vanuit andere ziekenhuizen naar ons voor een operatie. Daarnaast zijn we hét acute centrum op Zuid. Dat betekent dat je ook veel spoedoperaties tegenkomt. In onze OK’s kom je de meest geavanceerde hi-tech apparatuur tegen. Zo hebben we 3 Da Vinci-robots, die vooral worden ingezet voor prostaat- en whipple-operaties. Van jou als operatieassistent of anesthesiemedewerker vraagt dit om extra skills.

Ben je enthousiast geworden over het werken op onze OK? Én wil je graag beginnen met de opleiding tot operatie-assistent of anesthesiemedewerker bij Maasstad Ziekenhuis? Wij begrijpen het! Solliciteer direct en geef Maasstad Ziekenhuis als voorkeursziekenhuis aan.